Türkiye'deki Kadınların mağduriyetini anlattılar

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Pazar, Mart 8 2020
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Almanya'nın Leipzig şehrinde bir etkinlik düzenlendi.
Türkiye'deki Kadınların mağduriyetini anlattılar

"Peaceful Actions Platform" ismi altında toplanan birçok dernek, platform ve inisiyatif Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle etkinlikler düzenledi. 

Forum Dialog Mitteldeutschland Derneği gönüllüleri Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, Türkiye'de özgürlük ve hukuk mücadelesi veren mağdur kadınların sesi olmak için Almanya'nın  Leipzig kentinin ünlü Wilhelm Leuschner Meydanında bir araya geldi. 


Meydanda bir günlük açık hava sergisi açan gönüllüler Türkiye'nin farklı toplumsal kesimlerinden insan hakları ve özgürlük mücadelesi veren mağdur ve aktivistlere ait kadın portreleri sergilediler.

Programa katılanlar Peaceful Actions Platform tarafından hazırlanan bileklik ve selfie card'larla fotoğraf çektirdi. 

Sergiyi gezenlere aynı zamanda gül dağıtan gönüllü aktivistler ile Alman vatandaşlar arasında uzun ve duygulandıran diyaloglar gelişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir