“Tutuklu hasta ve hamileler için acil infaz düzenlemesi gerekir”
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Haziran 20 2022
Milli Yol Partisi (MYP) Genel Başkanı Remzi Çayır, tutuklu hastalar ve hamile kadınların cezaevinde tutulmaması için acil İnfaz Düzenlemesine gidilmesine gidilmesi gerektiğini söyledi.
Hizmet Hareketine yönelik operasyonlar kapsamında hukuku çiğneyerek hasta ve hamile kadınların cezaevlerinde tutulmaya devam edilmesine yönelik tepkiler giderek artıyor. Milli Yol Partisi (MYP) Genel Başkanı Remzi Çayır, tutuklu hastalar ve hamile kadınların cezaevinde tutulmaması için acil infaz düzenlemesine gidilmesine gidilmesi gerektiğini söyledi.
MYP Genel Başkanı Remzi Çayır, partisinin Antalya’da’nin Muratpaşa ilçesinde Abdullah Sevimçok Kültür Merkezinde Antalya 1. Olağan kongresine katıldı. Parti kongresinde partililere hitap eden MYP Lideri Remzi Çayır, kendisinin de 12 Eylül Askeri Darbesinde Mamak’ta çoğunluğu hücre olmak üzere 13 yıl tutuklu kaldığını söyledi. 18 yaşında girdiği cezaevinde 31 yaşında gençliğini Mamak zindanlarında bırakarak 1991 yılında özgürlüğü ne kavuştuğu söyledi.
Cezaevi şartlarını 13 yıl Mamak’ta siyasi mahkûm kalmış biri olarak, cezaevinde siyasi saikle tutuklu bulunanların durumunu çok iyi bildiğini belirten Muhsin Yazıcıoğlu’nun Mamak’ta cezaevi arkadaşı olan Çayır “Ülkemizde bugün en çok ayaklar altına alınan kurum yargı. Çok acil bir infaz düzenlemesi ile cezaevinde kalan yaşlı, hasta, hamile kadınlar cezalarını evde çocuklarının yanında geçirmeli. 80 kusur yaşını geçmiş yaşlı bir dede siyasi saikle tutuklanmış yine aynı şekilde cezaevinde kansere yakalanmış hastalı tutukluların tam teşekküllü hastanede tedavisi yapılması için tahliye edilmeli. Hamile kadınların cezaevi konması çok üzüntü verici. Bizde aslında infaz sistemi, suçlunun ıslahından ve dünyadaki infaz sistemleri ile dünya gerçeklerinden çok uzak. Bizde cezaevine giren hırsızlık daha profesyonel bir hırsız olarak dışarı çıkıyor. Çok acil ama çok acil hamile kadınlar sağlıklı bir ortada doğumları yapabilmeleri için infaz düzenlemesi ile evinde eşi ve çocukları birlikte olması sağlanmalı.” dedi.
BU İKTİDAR 84 MİLYONU ÇUKURA ATTI
“Siyasi ik
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


