Ukrayna'ya yoğun füze saldırısı ve cephelerde ağırlaşan çatışmalar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 28 2024
Rusya’nın dün gece başlattığı yoğun füze saldırıları nedeniyle Ukrayna genelinde hava saldırısı alarmı verildi.
SAMANYOLUHABER.COM- UKRAYNA
Ukrayna’ya düzenlenen füze saldırısının, beklenmedik derecede hızlı ve şiddetli olduğunu belirtiyor. Rusya’nın İHA’lar yerine Karadeniz'den "Kalibr" seyir füzeleri ve Kinjal füzelerini kullandığı belirtiliyor. Ayrıca 6 - Tu-95MS bombardıman uçağının da saldırılara katıldığı biliniyor.
Yerel basında Kiev, Harkov ve Nikolaev'in de aralarında bulunduğu en az altı bölgede patlama olduğu bildirildi.
Ukrayna'nın Harkov, Ivano-Frankivsk, Ternopil ve Khmelnytsky bölgelerinde patlamalar olduğu gelen bilgiler arasında.
Ayrıca Nikolaev bölgesinde füze saldırısı olduğu ve Kiev bölgesindeki hava savunma sistemlerinin aktif olarak çalıştığı bildiriliyor.
Rusya Savunma Bakanlığı, saldırıların yalnızca Ukrayna'nın askeri ve enerji tesisleri ile ilgili altyapıya yönelik gerçekleştirildiğini vurguluyor.
Rus füzelerinin hedeflerinin NATO silahlarının teslimatının başlamasından önce lojistik depolarına ve bazı silah sevkiyatlarıyla alaları olduğu yorumları yapılıyor.
Ukrayna ordusu halen toparlanamadı
Çatışma hattında özellikle Donbas bölgesinde Ukrayna ordusu zor durumda bulunuyor. Rus birliklerinin bazı hatlarda Ukrayna savunmasını yarması ve ilerlemesi sonrası geri çekilen Ukrayna birlikleri yeni savunma hatları oluşturmakta zorluk çekiyor.
Son 24 saat içerisinde Rus birlikleri, ön cephe olarak adlandırılan bölgelerdeki hedeflere çok sayıda saldırı gerçekleştirdi. Sumy şehrinin kuzeydoğu eteklerinde bulunan bir sanayi kuruluşu vuruldu.
Donetsk yönünde Krasnogorovka'nın merkezindeki refrakter fabrikasının alanında çatışmalar devam ederken, yerleşimin güney kısmı Rus Silahlı K
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







