Türkiye'de 150 yabancı gazeteci akreditasyon bekliyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 12 2020
Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Türkiye'de çalışan 150 kadar yabancı gazeteciye basın kartlarının iki aydır verilmediğini bildirdi. Yabancı gazetecilere verilen basın kartları çalışma izni yerine de geçiyor.
Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Türkiye'de yaklaşık 150 yabancı gazetecinin iki ayı aşkın süredir halen çalışma izinlerinin uzatılmasını beklediklerini bildirdi.
Örgütün Berlin temsilciliğinden yapılan açıklamada, izin bekleyen gazeteciler arasında Alman yayın kuruluşları için çalışan çok sayıda kişinin de bulunduğu kaydedildi.
Yabancı gazetecilerin mesleklerini icra edebilmeleri için gerekli basın kartının aynı zamanda çalışma izni işlevi gördüğüne ve her yıl yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğine dikkat çekildi.
Sınır Tanımayan Gazeteciler Almanya temsilcisi Christian Mihr, çok sayıda yabancı gazetecinin basın kartı ve çalışma izni için bir kez daha haftalarca bekletilmesinin kabul edilemeyeceğini" belirterek Türk hükümetinin tutumunu eleştirdi.
Geçen yıl da çok sayıda yabancı gazeteci haftalar boyunca akreditasyonlarının yenilenmesi için beklemek zorunda kalmış, konu Türkiye ile Almanya arasında siyasi gerginliğe de yol açmıştı. Basın kartlarının süresi uzatılmayan Alman kamu yayıncılık kuruluşu ZDF'in muhabiri Jörg Brase ve Tagesspiegel gazetesi muhabiri Thomas Seibert, 10 Mart 2019'da Türkiye'den ayrılmak zorunda kalmış, Brase 12 Mart'ta, Seibert de Nisan başında basın kartlarının süresinin uzatıldığını bildirmişti.
Erdoğan "ilk elden" güvence vermişti
Yabancı gazetecilerin akreditasyon sorunu Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 24 Ocak'ta Türkiye'ye yaptığı ziyarette de gündeme gelmiş, ortak basın toplantısında bir gazetecinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman gazetecilere yönelik olumsuz bir yaklaşımın olmadığı güvencesi vermişti.
Uluslararası basın mensuplarının çalışma izinlerinden sorumlu Cumhurbaşkanlığı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







