Uyarılara rağmen vatandaşlar, dolandırıcıların tuzağına düşmeye devam ediyor


Yapılan tüm uyarılara rağmen telefon veya internet yoluyla yapılan dolandırıcılıklar bitmek bilmiyor. Hergün çok sayıda vatandaş, kendisini polis, asker veya savcı gibi tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşmeye devam ediyor. Trabzon'da telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen 2 vatandaş, 24 bin liradan oldu.

Maçka ilçesinde yaşayan N.Y. (46) isimli vatandaşı telefonla Tüketici Hakları'ndan aradığını söyleyen şahıs, sağlık sigortası için fazladan ödediği parayı geri almak için kendilerine kredi kartı için onay vermesi gerektiğini söyledi. Herşeyden habersiz telefondaki şahsın dediklerini yapan ve işlem onayı veren N.Y., bir süre sonra kredi kartından 2 bin TL çekildiğini fark etti. Dolandırıldığını anlayan vatandaş, polise giderek şikâyetçi oldu.

Bir diğer dolandırıcılık olayı da Akçaabat ilçesinde yaşandı. Dürbinar mahallesinde oturan H.K. (52), kendisini telefonla arayan polis olarak tanıtan dolandırıcılara 22 bin 270 TL'sini kaptırdı. Dolandırıldığını sonradan anlayan vatandaş, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikâyetçi oldu.

CİHAN
<< Önceki Haber Uyarılara rağmen vatandaşlar, dolandırıcıların tuzağına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER