'Üye olanlara TOKİ' söylentisi kuyruk oluşturdu


Bir televizyon kanalında emeklilere yönelik TOKİ konutlarında öncelik tanınacağını duyduklarını iddia eden çok sayıda vatandaş, üye olmak için Türkiye Emekliler Derneği Sivas Şubesi'ne akın etti. Dernek yönetiminin 'üye olanlara TOKİ çıkacak diye bir şey yok' demesine rağmen vatandaşlar saatlerce üye sırası beklemeye devam etti.

TOKİ konutlarında emeklilere öncelik verileceğini televizyon kanallarında duyduklarını öne süren çok sayıda vatandaş, Türkiye Emekliler Derneği'nin yolunu tuttu. PTT arkasında bulunan dernek binasına akın eden vatandaşlar, derneğe üye olmak için saatlerce sıra bekledi. Görenler, kalabalığın neden toplandığını anlamakta güçlük çekti. Dernek Şube Başkanı toplanan kalabalığa hitap ederek, TOKİ için bir kayıt yapmadıklarını, sadece derneğe üye kabul ettiklerini söylemesine karşın vatandaşlar sıra beklemeyi sürdürdü.

Derneğin Şube Başkanı Ziyaeddin Yılmaz, kendilerinin sadece üye yaptığını, kimseye TOKİ konutları vaat etmediklerinin altını çizdi. Vali Alim Barut'u bir ay önce ziyaretlerinde Esentepe Mahallesi'nde yapımına başlanan TOKİ konutlarına emeklilerin düşük ücretle sahip olabilmeleri için yardımcı olmalarını talep ettiklerini söyleyen Yılmaz, Vali Barut'un Belediye nezdinde girişimde bulunmak için söz verdiğini aktardı. Bunun dışında TOKİ konutlarına öncelik verileceği yönünde vatandaşlara bir söz vermediklerine vurgu yapan Yılmaz, TOKİ konularına kayıtların başlaması halinde üyeleri için girişimde bulunacaklarını anlattı.

Derneğe üye olanların emekli maaşlarından aidat kesildiği ifade edildi.kuyruk-olusturdu-1944181.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber 'Üye olanlara TOKİ' söylentisi kuyruk oluşturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER