Uzan: AKP dahil herkesle ittifak yapabiliriz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 12 2020
Cem Uzan, kurucusu olduğu Genç Parti'nin muhtemel bir seçimde “mutlaka bir ittifakın içinde yer alacağını” söyledi. Fransa’da 11 yıldır sürgünde olan Uzan, bu ittifakın Millet (CHP, İyi Parti, HDP) ve Cumhur İttifakı (AKP, MHP) ya da “üçüncü bir ittifak da olabileceğini” belirtti.
Cem Uzan, 2002 erken genel seçimlerinde Genç Parti yüzde 7,2 oy aldıktan sonra yaşananları ve Türkiye’ye geri dönmesi konusunu euronews Türkçe’ye değerlendirdi.
Türkiye’de Uzan Grubu ile ilgili davalar ve el koymalar başlamadan önce yaptırdıkları anketlerde yüzde 20 oy aldıklarını dile getiren Uzan, “O zamanın Başbakanı sayın Erdoğan Abant’ta Ak Parti’nin bir parti toplantısında ‘Tek rakibimiz Genç Parti ve Cem Uzan’dır’ diyordu.” ifadelerini kullandı.
ZİMMET SUÇUNDAN 18,5 YIL HAPİS CEZASI ALDI
Uzan daha sonra ÇEAŞ ve KEPEZ elektrik şirketlerine “bir gecede” baskın yapıldığını söyledi. Cem Uzan, el koyma ile ilgili gerekli Bakanlar Kurulu kararının olaydan 4 gün sonra geldiğini öne sürdü.
Türkiye’de hakkında “zimmet” suçundan 18 yıl 5 ay hapis cezası bulunan Uzan, “30 milyar-40 milyar dolarlık bir milli servet yağmalandı.” dedi.
Cem Uzan hakkında 2013 yılında verilen hapis ve 300 milyon dolar kadar para cezası, Fransız mahkemesinde davanın Türkiye’deki savcısının ve hakiminin karı koca olması sebebi ile uluslararası hukuka aykırı bulunmuştu.
Uzan, mallarına el konması ve hapis cezaları ile ilgili kendisine ve ailesine “iktidar” tarafından kumpas kurulduğunu öne sürdü.Cem Uzan, “Bu işin içinde birçok kişi var” dedi.
"TÜRKİYE'YE UYGUN VE DOĞRU ZAMANDA DÖNECEĞİM"
Türkiye’de yeniden yargılanma girişimlerinde bulunan Uzan, “Bu konuda çok aceleci değilim.” ifadelerini kullandı.
Uzan, Türkiye’ye geri dönüşü ile ilgili soruya “Uygun zamanda ve doğru zamanda” yanıtın
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







