'Vicdansızca yazıp çizemem' dedi yazılarına son verildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 29 2017
Lütfü Oflaz, son yazısının yayınlanmaması üzerine Star Gazetesi'nden ayrıldı. Lütfü Oflaz, 13 aydır köşe yazarlığını yürüttüğü Star gazetesinden ‘Terk etmedi vicdan beni’ başlıklı yazısının yayımlanmaması üzerine ayrıldığını duyurdu.
Oflaz, Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz’e yaptığı açıklamada, “’Terk etmedi vicdan beni’ başlıklı yazımın yayınlanmaması üzerine Star gazetesinden ayrılma kararı almıştım. Yayınlanmayan yazımın sonuna olup bitenleri birkaç cümleyle anlatan, okurlardan da haklarını helal etmelerini isteyen bir bölüm ekleyerek, bu yazıyı yeniden Star gazetesine gönderdim. Bunu bir veda yazısı olarak yayınlamalarını istedim. Ancak bu da yayınlanmadı” ifadesini kullandı.
İşte Lütfü Oflaz’ın bir yıllık Star gazetesi macerasını sonlandıran yayınlanmayan o yazısı:
TERK ETMEDİ VİCDAN BENİ Rahatsızım.
Murat Sabuncu’dan Turhan Günay’a, Musa Kart’tan Kadri Gürsel’e kadar gazeteci olarak bilip tanıdığım meslektaşlarımın hapiste olmasından rahatsızım. Cumhuriyet gazetesinden Sözcü gazetesine kadar medyanın baskı altında olmasından rahatsızım.
Yargı kararı olmadan gazetecilerin, akademisyenlerin, siyasetçilerin, kısacası her meslekten kişilerin şucu bucu diye suçlanmasından rahatsızım. İnsanların yazdıkları ya da dillendirdikleri fikirleri nedeniyle hapiste olmasından rahatsızım. Kimilerinin kendilerini yargı yerine koymasından rahatsızım. Şucu bucu diye suçlanarak hapse atılanların, çok uzun süre mahkeme önüne çıkartılmamasından rahatsızım.
Barışçıl yürüyüşlerin bile şucuların bucuların yürüyüşü diye suçlanmasından rahatsızım. Görülmekte olan davalarda at izinin it izine karışmasından rahatsızım. Arkası olana, dayısı olana, parası olana ayrıcalıklı davranılmasından rahatsızım. Başta belediyeler olmak üzere, yolsuzluk, rüşvet söylentilerinin ayyuka çıkmasından rahatsızım. Harun gibi gelenlerin Karun gibi olmasından rahatsızım. İsrafta, gösterişte sınır tanımayan ABDestli kapitalistlerden, Süslümanlardan rahatsızım. Bu ve benzeri rahatsızlıklarımı yazılarıma da yansıtıyorum.
Bu nedenle yazdığım gazetenin dahil olduğu yayın grubunun yönetimine rahatsızlık veriyo
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







