Yemen'de çatışmalar şiddetlendi: 35 ölü


Yemen'de alınan ateşkes kararına rağmen çatışmalar şiddetlendi.

Cumhurbaşkanı Abd Rabbu Mansur Hadi yanlısı basının askeri kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin desteklediği Halk Direniş Güçleri ile Şii Husiler arasında başkent Sana'nın kuzeydoğusunda şiddetlenen çatışmalarda 35 Şii milis öldürüldü.

Taiz'de Husilerin şehri abluka altına aldığı ve insani yardımların girişini engellediği iddia edildi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Kızıl Deniz kıyısındaki Mokha kenti ile kuzey şehirleri el-Cevf ve Taiz'de ateşkes kararına uymayan Husilerin mevzilerine hava operasyonları düzenledi.

El-Cevf ilinde yapılan mayın arama çalışmalarında ise Husilerin yerleştirdiği 175 mayın imha edildi.

Sana'yı kontrol eden Husi güçlerinin sözcüsü Şerif Lokman ise "Dış güçlerin uyguladığı abluka 100 yıl sürse de direnmeye devam edeceğiz." dedi.

İsviçre'nin Biel şehrinde 15-20 Aralık tarihleri arasında bir araya gelen tarafların, kalıcı bir anlaşma sağlayamadığı ve 14 Ocak'ta Etiyopya'da tekrar görüşecekleri ifade edilmişti. Ayrıca, müzakerelerin başladığı 15 Ocak'ta ilan edilen 7 günlük ateşkesin bir hafta daha uzatılmasına karar verilmişti.

Yemen'de yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 10 bini de yaralandı. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de çatışmalar şiddetlendi: 35 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER