"Yeni kimlik kartları yoğunluğu artıracak, kurum çalışanlarına mesai verilsin"


Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, nüfus idarelerinde başlanacak olan yeni kimlik kartı verilmesi işlemlerinin nüfus müdürlüklerinde personelin iş yoğunluğunu artıracağını belirterek, kurum çalışanlarına mesai ücreti verilmesini istedi.

Türk Büro Sen Şube Başkanı Harmandar, Nüfus Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın geçen sene TBMM'ye geldiğinin ve alt komisyonda nüfus çalışanlarına mesai verilmesi yönünde düzenleme yapılmasını sağladıklarını ifade etti. Harmandar, sözkonusu kanunun geçen yasama döneminde kadük kaldığını dile getirdi. Yeni yasama döneminde kanunun Meclis'e yeniden sevk edileceğine dikkat çeken Harmandar, şöyle konuştu: "Bu yasama döneminde Nüfus Kanunu'nda yapılacak değişiklikle ilgili olarak Genel Merkez Başkanımız Fahrettin Yokuş ve Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Aslan TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Vekili Hüseyin Bürge'yi ziyaret etti. Ziyarette, nüfus idarelerinde başlanacak olan yeni kimlik kartı verilmesi işlemlerinin nüfus müdürlüklerinde normal mesai saatleri içinde zaten var olan iş yoğunluğunu daha da artıracağını dile getirdiler. Pasaport ve ehliyetlerin verilmesine ilişkin işlemlerin de yine bu sisteme bağlı olarak nüfus müdürlüklerinden verilecek olmasının bu yoğunluğu daha da artıracağını, dolayısıyla nüfus personelinin fazla mesai yaptırılmasının gündeme geleceği, 666 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye göre, Bakanlar Kurulu tarafından verilen ve bir yılda 6 ayla sınırlandırılan fazla mesainin, bu çalışma için yeterli olmayacağı ve nüfus hizmetleri kanununda yapılacak yeni düzenlemede Nüfus Genel Müdürlüğü merkez ve taşra çalışanlarına 666 sayılı KHK'daki kısıtlama olmaksızın, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde 5 yıl süreyle fazla çalışma ücreti ödenmesine yer verilmesi taleplerimiz iletildi."

Harmandar, Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü personelinin yaklaşık 10 bin civarında olduğunu ha dile getirerek, personel ek göstergelerinde de iyileştirme talebinde bulunduklarına vurgu yaptı. Harmandar, yasal düzenleme ile nüfus çalışanlarının mağduriyetlerinin giderileceğine de işaret ederek şöyle devam etti: "Adres Kayıt Sistemi ve diğer MERNİS projesiyle ilgili personelin çok yoğun mesailerinin olacak. Yeni düzenlemede Bakanlık adına ihdas edilen ve genel müdürlüğe tahsis edilen kadrolara Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamındaki sınırlamalara tabi olmaksızın yıl içinde atama yapılmasına izin veren bir düzenlemenin yapılmasına, nüfus müdürlüklerinde görev yapan il nüfus Müdürlüklerinin 3 bin olan mevcut ek göstergelerinin 3 bin600'e, ilçe Nüfus Müdürlüklerinin 2 bin 200 olan ek göstergelerinin ise 3 bine çıkarılması gerektiğini belirttik. Böylece diğer Bakanlıklarda eş değer görevleri yürüten amirlerle aralarındaki ek gösterge adaletsizliğinin giderilmiş olacağı da ilgililere hatırlattık."
CİHAN
<< Önceki Haber "Yeni kimlik kartları yoğunluğu artıracak, kurum çalışanlarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER