Yeni Şafak'ın plazası gecekondu çıktı: Parka kaçak bina yapmışlar, AKP kılıfına uydurmuş
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 4 2024
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, iktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi'nin kamuya ait bir parka bina diktiğini ve 'gayri meşru' binanın iktidar tarafından meşrulaştırıldığını açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir canlı yayında isim vermeden Yeni Şafak gazetesini hedef almış "Topkapı’da genel müdürlüğü var. Yeşil alanın üstüne bina (genel müdürlük) yapmışsın. Bir de devlet bir yapı belgesi uydurması çıkarmış. Yapmışsın, hak iddia etmişsin. Bana kalkmışsın yeşili anlatıyorsun" sözleriyle tepki göstermişti.
Gazetenin sahipleri Ahmet Albayrak ve ailesine de yüklenen İmamoğlu, "Köyündeki yeşille karıştırdın sen bunu. Oraları da perişan ettiler, biliyorum. Tepeden tırnağa tanırım sülalesini" ifadelerini kullanmıştı.
İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun da Yeşil alana dikilen binanın Yeni Şafak'a ait olduğunu sosyal medya hesabından açıkladı.
"İKTİDAR TARAFINDAN MEŞRULAŞTIRILMIŞTIR"
Ongun, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Yeni Şafak Gazetesi, medya plazasını kamuya ait bir parka dikmiştir. Yeşil alana yapılan gayrimeşru bina, destekçisi olduğu siyasi iktidar tarafından meşrulaştırılmıştır. Milletimizin bilgisine"
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'4.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'5.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor
6.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?7.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi8.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!9.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'10.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







