Ben Bertolt Brecht oyunu Güneydoğuda

Ben Bertolt Brecht oyunu Güneydoğuda -Dostlar Tiyatrosunca sahnelenen Genco Erkalın uyarlayıp, yönettiği Ben Bertolt Brecht kabaresi Diyarbakır ve Mardinde sanatseverlerle buluşacak


DİYARBAKIR (A.A) - Dostlar Tiyatrosunca sahnelenen Genco Erkalın uyarlayıp, yönettiği Ben Bertolt Brecht kabaresi Diyarbakır ve Mardinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
     Dostlar Tiyatrosunca, Alman tiyatro kuramcısı, tiyatro yazarı ve şair Bertolt Brechtin şiir, öykü ve şarkılarından Genco Erkalın uyarlayıp sahneye koyduğu Ben Bertolt Brecht oyunu, 4 Mart Pazartesi Diyarbakırda, 5 Martta ise Mardinde sahnelenecek.
     Şiir ve öyküleri, Ali Sait, Arif Gelen, Asım Bezirci, Can Yücel, Gülen Fındıklı, Hasan Kuruyazıcı, Sevgi Soysal ve Zehra İpşiroğlunun çevirisini yaptığı, şarkı sözlerinin çevirisi Genco Erkal ile Tuncay Çavdara, müziği Kurt Weill, Hans Eisler, Paul Dessau ve Sarper Özsana ait oyunda, Tülay Günal ile Genco Erkal rol alıyor.
     Dünyanın düzeni, kadının konumu, savaş ve barış gibi konularda eğlenceli bir yolculuk vaat eden bol ödüllü kabare oyunu, Diyarbakırda Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesinde, Mardinde ise Artuklu Üniversitesi Salonunda tiyatroseverlerle buluşacak.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Ben Bertolt Brecht oyunu Güneydoğuda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER