Çocuk Odaklı Risk Haritası Projesi

Çocuk Odaklı Risk Haritası Projesi -Sakaryada İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayatboyu Eğitim Gelişim Derneği işbirliğiyle lise 2. sınıf öğrencilerine yönelik şiddet anketi yapılacak


SAKARYA (A.A) - Sakaryada İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayatboyu Eğitim Gelişim Derneği (HEGEM) işbirliğiyle lise 2. sınıf öğrencilerine yönelik şiddet anketi yapılacak.
     Atatürk Anadolu Lisesinde yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, toplumun her kesiminde giderek ciddi kaygılar yaratan şiddet olayları karşısında alınması gereken önlemlerin, bilimsel veriler ışığında doğru planlanması amacıyla Çocuk Odaklı Risk Haritası Projesi başlattıklarını söyledi.
     Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve HEGEM Başkanı Adem Solak ise şiddetin sözel ve fiziksel iki türü bulunduğunu belirterek, sosyal risk haritasının şiddeti önlemeye yönelik çalışmalar için çok önemli olduğunu bildirdi.
     Lise 2. sınıf öğrencilerine uygulanacak şiddet araştırmaları anketinde aile, okul ve çevrede yaşanan şiddet olaylarını belirlemek için çeşitli sorular bulunuyor.
     Türkiyede giderek artan şiddet, saldırganlık, çocuk suçları, çocuk mağduriyeti, madde bağımlılığı, intihar eğilimleri gibi olumsuz durumlar karşısında çocukların korunmasını güçlendirecek hizmetlerin daha etkin yürütülmesine ve çözüme yönelik projeler geliştirilmesine, bilimsel altyapı oluşturulmasına katkı sağlanmasının amaçlandığı projede ilk olarak öğrencilere şiddet konusunda anket çalışması uygulanacak.
     Uzmanlardan oluşan bilim kurulu tarafından değerlendirilerek rapor haline getirilecek anket sonuçlarının, şiddetin azaltılması ve suçların önlenmesi projelerine yol haritası olacağı belirtiliyor.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çocuk Odaklı Risk Haritası Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER