Down ile Yaşamak

Down ile Yaşamak -Kalkınma Bakanlığı tarafından Gaziantep Valiliği koordinasyonunda desteklenen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Down-Up Projesi kapsamında düzenlenen Down ile Yaşamak konulu panel gerçek


GAZİANTEP (A.A) - Kalkınma Bakanlığı tarafından Gaziantep Valiliği koordinasyonunda desteklenen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Down-Up Projesi kapsamında düzenlenen Down ile Yaşamak konulu panel gerçekleştirildi.
     7 aydır devam eden proje çerçevesinde kent genelindeki 40 down sendromlu çocuğa, çeşitli konularda eğitim verildi.
     Eğitimlerde, çocuğun toplumla bütünleşik bir hayat kurmasına destek olmak, toplumda dışlanmalarının önüne geçerek onları topluma kazandırmak, öz güveninini ortaya çıkarmak, psiko motor ve sosyo motor gelişimlerine katkıda bulunmak hedefleniyor.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Çetin Emeç toplantı solunundaki panelde, belediye olarak sosyal kurumlarda daima vatandaşın yanında olmak için çaba gösterdiklerini söyledi.
     Devletin yürüttüğü SODES projelerinin Gaziantepe büyük katkı sağladığını ifade eden Güzelbey, şöyle konuştu:
     Bunlardan bir tanesi de Down ile Yaşamak. Bu proje için arkadaşlarımız büyük emek göstermişlerdir. Bugün şehrimizde sayıları 50ye yaklaşan downlu çocuk bulunmaktadır. Tabii ki bu çocuklar bizim kendi çocuklarımızdır. Bu çocukların topluma adaptasyonları ve yaşamlarını kolaylaştırmakta bizlerin görevidir diye düşünüyorum. Bu çerçevede emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Aramızda bulunan Porf. Dr. Ayşegül Atamana da teşekkürü borç biliyorum.
     Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Görme Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Ataman da down sendromu hakkında sunum yaparak bilgi verdi.
     Ayrıca, panel, Gazi Üniversitesi, Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Selda Özdemir, Mustafa Kemal Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Şükran Öz, down sendromu çocuklar ve aileleri de katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER