Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Türkiye sınırına yakın noktada kurdukları derme çatma çadırlarda kalan Suriyelilere, kampanya kapsamında Kızılay tarafından 50 ton un, 25 ton kuru gıda, 17 bin adet su, 17


HATAY (A.A) - Suriyenin Atme kasabasında Türkiye sınırına yakın noktada kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalan Suriyelilere, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında Türk Kızılayı tarafından un, battaniye, kışlık giysi, kumanya ve ilaç yardımında bulunuldu.
     Türk Kızılayı görevlileri, Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırının karşısındaki Atme çadır kampında kalan, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyelilere yardımını sürdürüyor.
     Bu kapsamda, Kızılay ekipleri, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında temin edilen 50 ton un, 17 bin şişe su, 17 bin kişilik kumanya, 17 bin adet ekmek ve 25 ton kuru gıdayı bölgede derme çatma çadırlarda zor koşullarda yaşamını sürdüren Suriyelilere dağıttı.
     Suriyelilere, bir tır dolusu ilaç yardımında da bulunuldu. Suriyeliler tarafından sınırdan kamyonetlere ve otomobillere yüklenen yardımların, bölgedeki çadırlarda kalanlara dağıtıldığı gözlendi. Suriyeli çocukların, soğuk havaya rağmen yırtık ayakkabılarıyla yardımların taşınmasına yardımcı olduğu görüldü.
     Zorlu kış şartlarının bastırdığı bu günlerde Suriyeliler, Kızılayın ve hayır derneklerinin yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyor.
    
     Muhabir: Cem Genco / Kerem Kocalar / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER