Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası

Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası -Suriyedeki olayların 2. yıl dönümü dolayısıyla Zonguldakta gıyabi cenaze namazı kılındı, Kayseride basın açıklaması yapıldı


KAYSERİ (A.A) - Suriyedeki olayların 2. yıl dönümü dolayısıyla Zonguldakta gıyabi cenaze namazı kılındı, Kayseride basın açıklaması yapıldı.
     Zonguldakta cuma namazının ardından Yeni Cami önünde toplanan İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sürekli Aydınlık için Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAYDER) üyeleri, Suriyede yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
     SAYDER üyesi Adnan Ayçiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyede insanlara zulmedildiğini, şehirlerin tanklarla kuşatıldığını, dünyanın ise bu duruma ses çıkarmadığını söyledi.
     Suriye halkının 15 Mart 2011den beri katliam politikasıyla yüz yüze olduğunu ifade eden Ayçiçek, şöyle konuştu:
     Zulme karşı ayağa kalkan insanlara Beşşar Esed, 2 yıldır işlediği insanlık suçlarına her gün bir yenisini ekliyor. Suriyede 2. yılını doldurmak üzere olan İslami direniş, büyük zorluklar ve imkansızlıklara rağmen kararlı ve istikrarlı şekilde sürüyor. Hiç şüphesiz Allah rızası için ortaya koyduğumuz çabaları daha fazla güçlendirmek, yaygınlaştırmak ve kardeşlerimizin kanlarıyla yücelttikleri direniş bayrağını yukarılara taşımak amacıyla çabalamamız gerektiğinin farkındayız.
     Direniş azminden taviz vermeyen Suriye halkıyla dayanışmamızı daha güçlü haykırmak durumundayız.
     Grup, açıklamanın ardından slogan atarak dağıldı.
    
     -Kayseri-
    
     Kayseride ise bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptı.
     Suriyeli sığınmacıların da destek verdiği eylemde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed aleyhine pankart açılarak, slogan atıldı.
     Grup adına açıklama yapan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Suriyedeki özgürlük mücadelesi ve katliamların üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlattı.
     Bugüne kadar Esed askerlerinin saldırılarında 200 bin insanın hayatını kaybettiğini belirten Taş, şöyle devam etti:
     1 milyondan fazla insan komşu ülkelere sığındı, 4 milyon insan da ülke içinde yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı. Geçen 2 yıllık süre içinde başta Şam olmak üzere Halep, Hama, Humus ve diğer birçok şehir Baas kuvvetlerinin saldırılarıyla harabeye döndü. Bombalamalar ise halen devam ediyor. Suriye halkı, siyasi amaçları bir kenara bırakarak katledilen insanlığı kurtarmak için harekete geçmeyen bölge ülkelerinin vurdumduymazlığı yüzünden yok olmakla karşı karşıya gelmiş bulunuyor.
     Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Ekip
<< Önceki Haber Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER