1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs kutlamaları -Artvinde işçiler ve aileleri, bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylasında piknik yaptı


ARTVİN (A.A) - Artvinde işçiler ve aileleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylasında piknik yaparak ve horon oynayarak kutladı.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince düzenlenen etkinlikte, başta İl Özel İdaresi ve Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları olmak üzere işçiler, kent merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Kafkasör Yaylasında bir araya geldi. Kutlamalara Artvin Valisi Necmettin Kalkan da katıldı.
     Birlikte piknik yapan işçiler ve aileleri, tulum eşliğinde horon oynayıp halay çekti. Halat çekme yarışması da yapılan etkinlikte, çocuklar çeşitli oyunlar oynadı.
     İşçilerle horon oynayarak bayramlarını kutlayan Vali Kalkan, Kafkasör Yaylasında işçiler ve aileleriyle birlikte piknik yapmak suretiyle horonlarla, halayla İşçi Bayramını kutladıklarını belirterek, "İşçilerimizle hem baharın tadını çıkartıyoruz hem de bayramımızı kutluyoruz. Baharın gelişiyle yeni bir iş sezonuna giriyoruz. Kış mevsiminden çıktık, süratle köy yollarımızın bakım ve onarımını yapmak zorundayız. İşçilerimize yeni iş sezonunda moral ve motivasyon vermek için piknik düzenledik. Etkinliğe destek verdikleri için işçi kardeşlerime ve ailelerine teşekkür ediyor, herkesin bayramını kutluyorum" dedi.
     İşçilerden Ramazan Okumuş ise İşçi Bayramını, bu yıl ilk kez Kafkasör Yaylasında aileleriyle birlikte, piknik havasında kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 1 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER