10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç: -İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyona sahip olan gazetecilik mesleği hayati sorumluluğa sahiptir


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyona sahip olan gazetecilik mesleği hayati sorumluluğa sahiptir dedi.
     Yarılgaç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, özgür ve çok sesli medya ortamının demokratik ve şeffaf sistemlerin vazgeçilemez unsur olduğunu belirtti.
     Tüm fikir işçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını vurgulayan Yarılgaç, şunları kaydetti:
     Katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsuru, halkın hür iradesini temsil eden basın, en güzel fikirlerin serbestçe söylenip yazılmasıyla anlam bulur. Tüm deneyimlerimiz, özgür ve çok sesli medya ortamının demokratik ve şeffaf sistemlerin vazgeçilemez unsur olduğunu göstermektedir. İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyona sahip olan gazetecilik ve her şartta ve koşulda görevleri peşinde olan gazeteciler, toplumsal gelişmemizde ve demokrasimizin sağlıklı işlemesinde hayati sorumluluğa sahiptir. Bu düşüncelerle, kalemini halk adına ve halk için kullanarak, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, kamuoyunu aydınlatmak için her koşulda, sorumluluk duygusu içinde büyük bir özveriyle çalışan tüm fikir işçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER