18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


YOZGAT (A.A) - Akdağmadeni Şöhrettin Duygu Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Ruhu adlı tiyatro oyunun sahneledi.
     Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte katılımcılar duygu yoğunluğu yaşadı.
     Tarih Öğretmeni Kamuran Özdemir, Çanakkale zaferinin dünyaya, Türk milletinin şartlar ne olursa olsun daha çok şeyler başarabilecek güç ve inanca sahip olduğunu gösterdiğini kaydetti.
     Özdemir şöyle konuştu: Çanakkale savaşları, İnanç ve azmin modern teknolojiye üstün geldiği savaşlardır. Normal şartlarda kazanılabilecek bir savaş değildir. Çanakkale zaferi, bize çok pahalıya mal olmuş bir zaferimizdir. Bu zaferi tarihe hak ettiği ünle yazdırmak için hemen her evden bir iki şehit verilmiştir. Komutanından ölüm emrini alarak yurdun dört bir yanından koşarak gelen binlerce gönüllü öğretmen, örenci, okur-yazar ve aydın, bu savaşa katılmış ve can vermişlerdir.
     Gün ile ilgili şiirlerin okuduğu sunumların yapıldığı programda Şöhrettin Duygu Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Ruhu adlı tiyatroyu sahneledi.
     Programa Akdağmadeni Kaymakam Vekili ve Saraykent Kaymakamı Ali Öner, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Özkan, Belediye Başkanı Suphi Daştan, İlçe Emniyet Müdürü Sait Oran, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER