19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali -Festivalin ikinci yarısı Çin Pekin Operasının, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile sahnelediği Madam Butterfly operasıyla başladı


ANTALYA (A.A) - 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivalinin ikinci yarısı Çin Pekin Operasının, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile sahnelediği Madam Butterfly operasıyla başladı.
     2012 yılının Türkiyede Çin Kültür Yılı ilan edilmesi ile festivale davet edilen Çin Pekin Operası, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrasıyla birlikte Giacomo Puccininin ünlü operası Madama Butterflyı sahneledi.
     Librettosu Luigi Illica ve Giuseppe Giacosa tarafından yazılan eser, Li Dandan tarafından sahnelenirken, orkestrayı şef Yu Fenin yönetti. Eserde dekor tasarım İsmail Dede, kostüm tasarım Zhao Yujie, ışık tasarım Mustafa Eski imzasını taşıdı. Eserde konzertmeister Çise Korkmaz, koro şefi ise Chen Bing sanatsaverlerin karşısına çıktı. Madam Butterfly operası yerli ve yabancı turistler tarafından izlendi.
    
     -Kapanışı Altalya Devlet Opera ve Balesi yapacak-
    
     Çin Pekin Operasının solistlerinden Shen Na gecede Madama Butterflyı canlandırdı. Guan Zhijing Bonzo, Wang Feng Pinkerton, Zhang Peng Prince Yamadori, Wang Hong Kate, Zhang Xiaoyuan Lufficiale del Registro, Li Xiang Goro, Wang Haitao Sharpless ve Liu Sh Suzuki rolüyle etkileyici müziğinin tüm renklerini içinde barındıran sahnede yerlerini aldı.
     Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve haziran ayında başlayan festivalin süresi bu yıl eylül ayını kapsayacak şekilde değiştirilmişti. 15 Eylülde Ankara Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği Tannhauser Operası ile kapanması planlanan festivalde sürpriz bir de değişiklik oldu. Festival kapanışını 17 Eylülde ev sahibi Antalya Devlet Opera ve Balesi 120 kişilik bir kadroyla yapacak. Festival, Antalya Operası sanatçılarının seslendireceği Carl Orffun Carmina Burana eseriyle sona erecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER