2B arazilerinin satışına mektuplu çağrı

2B arazilerinin satışına mektuplu çağrı -2B kapsamındaki arazi kullanıcılarına kanunun avantajlarını anlatabilmek için Türkiyede ilk kez bilgilendirici mektupların gönderildiği Adanada, 7 bin 500 kişinin arazi almak için başvuruda


ADANA (A.A) - Volkan Kaşık - Tarihi fırsat niteliğinde avantajlar sağladığı belirtilen 2B Yasası kapsamında, arazi kullanıcılarına kanunun avantajlarını anlatabilmek ve bir an önce başvurularını sağlamak amacıyla Türkiyede ilk kez bilgilendirici mektupların gönderildiği Adanada, 7 bin 500 kişinin arazi almak için başvuruda bulunduğu bildirildi.
     Adana Defterdarı Tamer Utkucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda 2B Yasası olarak bilinen Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun 19 Nisanda yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
     Daha önce 2B arazilerini kullanan taşınmazlara tapu verilemediğini ve hak sahiplerine satış yapılamadığını anlatan Utkucu, Bu yasayla birlikte şimdi kadastro ve güncelleme tutanaklarına göre hak sahibi olarak belirlenen vatandaşlarımıza bu taşınmazları ihalesiz doğrudan satış imkanını getirmiş oluyoruz. Bunun yanında rayiç bedelin yüzde 70i oranında satış bedeline satıyoruz. Son 5 yıllık ecri misil tahsil edilmişse, o ecri misilleri mahsup ediyoruz. Taksitli satış imkanımız var. Peşin satılması halinde de yüzde yirmi ayrıca indirimimiz var dedi.
     Yaklaşık 30 yıldır sorunlar yumağı haline gelen bu konunun çözülmesine yönelik yapılan bu kanunun, tarihi fırsatları da beraberinde getirdiğini vurgulayan Utkucu, bu kapsamda 2B arazisi kullanıcılarına kanunun avantajlarını anlatabilmek ve bir an önce başvurularını sağlamak amacıyla Türkiyede ilk kez Adanada, arazi kullanıcılarına bilgilendirici mektuplar gönderdiklerini hatırlattı.
     Utkucu, Adananın geniş bir coğrafyada yer aldığını, Kozan, Saimbeyli, Tufanbeyli, Feke ve Aladağ bölgelerinde dağ ve orman köylerinin bulunduğunu belirterek, mektup uygulamasının hak sahiplerine ulaşmada ve bilgilendirmede daha da etkili olduğunu ifade etti.
     Adanada, 11 bin 455 adet 2B taşınmazı bulunduğunu ve yaklaşık 14 bine yakın hak sahibi kullanıcının var olduğunu belirten Utkucu, şuana kadar 7 bin 500 kişinin uygulama kapsamında başvuruda bulunduğunu söyledi.
     Utkucu, vatandaşları başvuru süresini kaçırmamaları konusunda uyararak, Vatandaşlarımıza son başvuru tarihi olan 30 Ekime kadar bu tarihi fırsattan yararlanmalarını hatırlatıyorum. Aksi takdirde bu avantajlardan yararlanamayacakları gibi taşınmazlarından tahliye edilmeleri gündeme gelebilir, ecri misil alınabilir ve ihaleyle satışa çıkarılabilir ve herhangi bir vatandaşımız bu taşınmazı edinebilir diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 2B arazilerinin satışına mektuplu çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER