31 köye, 7 bin 450 meyve

31 köye, 7 bin 450 meyve fidanı dikildi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 ilçedeki 31 köyde, 43 ortak alana 7 bin 450 meyve fidanı dikildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, köylerde gerçekleştirilen hayvancılık ve tarım desteği yanında köyün gelişmesi için de projeler uyguladığını dile getirilerek, köylerdeki ortak kullanım alanlarında çeşitli tarımsal faaliyetler yapılarak köy ekonomisine katkı sağlandığı kaydedildi.
     Alanlara dikilen verimli meyve ağaçlarından ve arı kovanlarından alınan ürünlerin satılarak köy bütçesine olumlu etki yaptığı ifade edilen açıklamada, çiftçilere de örnek olabilecek modern bahçe teknikleri ve sulama yöntemlerinin öğretildiği belirtildi.
     Söz konusu alanlarda köylünün tercih etmediği, fakat ekonomik değeri yüksek olup üretimi yapıldığında başarı sağlanabilecek alternatif ürün denemelerinin de yapıldığı kaydedilerek, 2010 yılından bu yana Kandıra, İzmit, Körfez, Derince, Kartepe, Başiskele, Gölcük, Gebze ve Dilovası ilçelerindeki toplam 31 köyde, ortak alanlarda değerlendirme yapıldı. Bu köylerdeki 43 bahçeye, 7 bin 450 meyve fidanı dikildi. Toplam 333 dönümlük ortak kullanım alanında, fidan dikimi ve arıcılık faaliyeti yapıldı ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 31 köye, 7 bin 450 meyve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER