4. Klasik Otomobiller Sergisi başkentte açıldı

4. Klasik Otomobiller Sergisi başkentte açıldı


ANKARA (A.A) - Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Klasik Otomobil Sergisi, başkentlilerle buluştu. ile 20 koleksiyonerin 1950li yıllardan başlamak üzere 45 otomobili klasik severlerle buluştu.
     Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü ile Hacettepe Otomotiv Topluluğunca, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Beytepe Kültür Merkezinde açılan sergide, aralarında 1956 model Chevrolet Impala, 1958 model Chevrolet Biscayne, 1963 model Pontiac, 64 model Cadillac, 67 model Mercedes 200, 68 model A1, 68 model Apachi Cevrolet, 70 model Ford Mustang 307, 73 model Volkswagen 1303 Big, 76 model 1502 BMWnin bulunduğu 45 klasik otomobil yer alıyor.
     HÜ Rektör Yardımcısı Ali Çağlar serginin açılışında yaptığı konuşmada, çocukluğunda hayallerini süsleyen araçları görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Sergi, bugün ve yarın gezilebilecek.
    
     -"Klasik araçlar daha romantik"-
    
     Sergiye 3 aracıyla katılan ve 12 klasik otomobili bulunan Gencer Baytimur, AA muhabirine, klasik araç tutkusunun aileden kaynaklandığını söyledi.
     "Klasik otomobiller çok daha romantik" diyen Baytimur, bu araçlara yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. Dizi ve filmlerle, düğün organizasyonlarında kullanılan klasik araçların, genellikle garajlarda bekletildiğine işaret eden Baytimur, "Yeni vergi ve sigorta uygulamalarıyla sıkıntıya giren klasik otomobil tutkunları için farklı bir düzenleme getirilmeli" diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber 4. Klasik Otomobiller Sergisi başkentte açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER