49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Ulusal uzun metraj film dalında yarışacak Zerre filminin galası yapıldı


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ulusal uzun metraj film dalında yarışacak Zerre filminin galası yapıldı.
     Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonunda düzenlenen galaya 49. Altın Portakalın ulusal uzun metraj film yarışması jüri başkanı Hülya Avşar ve jüri üyeleri ile yönetmen Erdem Tepegöz, yapımcı Kağan Daldal, oyuncular Remzi Pamukçu, Jale Arıkan ile çok sayıda izleyici katıldı.
     Erdem Tepegöz, gösterimin ardından düzenlenen söyleşide, Film gerçek bir hikayeye mi dayanıyor sorusuna, Film çalışması sırasında İstanbuldaki Dolapdere ve Tarlabaşı bölgelerinde dolaştım. Orada şahit olduğum hayatların esinlenmesi var. Bir engelli kızı ile yaşamaya çalışan bir kadını uzaktan tanıma fırsatım olmuştu. O benim bilinç altıma yerleşti ve onu anlatmak istedim yanıtını verdi.
     Filmin mesajı nedir sorusunu ise Tepegöz, şöyle yanıtladı:
     Ben, mesaj kaygısı veren bir film yapmadım, yapmak da istemiyorum. Sadece bir karakterin hayat kesitini anlatmaya çalıştım. Sebep-sonuç ilişkisi de kurmak istemedim. Karakterin 10 günlük bir hayatına dahil oluyoruz ve çıkıyoruz. O yüzden filmin gerçekçi bir stili var ama filmde mesaj olarak çok şey bulabilirsiniz. Filmi okumak, yazmaktan daha zordur. Hala filmi izlerken bazı şeyleri farklı bağlayabiliyorum.
    
     -Zerre-
    
     Yönetmenliğini Erdem Tepegözün, yapımcılığını ise Kağan Daldalın üstlendiği 80 dakikalık filmde küçük kızı ve annesiyle hayata tutunmaya çalışan Zeynepin, işsizliğin hüküm sürdüğü bir şehirdeki sorunları ve yaşam mücadelesi anlatılıyor.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER