5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü


AĞRI (A.A) - Çevre ve Şehircilik Ağrı Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, bilinçsizce sağa sola atılan plastik ürünlerin doğada 400 yıl çürümeden kalabildiğini bildirdi.
     Bilgin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Halk Eğitimi Merkezinde düzenledikleri programda yaptığı konuşmada, çevrenin kendilerine kalan bir miras değil, korunması geliştirilmesi ve gelecek nesillere devredilmesi gereken bir emanet olduğuna inandıklarını söyledi.
     Her bireyin bu anlayışla hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Bilgin, Türkiyenin dünya mirasının pek çok doğal güzellik ve tarihi eseri barındırdığını söyledi.
     Bilgin, şunları kaydetti:
     Ağrıda, Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı gibi pek çok güzelliklere sahip çıkılmalı ve korunmalı. Bu güzellikleri gelecek nesillere aktarabilmeliyiz. Çevreyi önemsemeyen, çevre bilinci olmayan bireyler, yaşadığı dünyayı kendisi dışında başkalarının da kullandığının ya da ileride kullanacak olanların olduğunun farkında değildir. Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl çürümeden kalabildiğini söylersek, tehlikenin boyutları anlaşılır sanırım. Sahip olduğumuz değerlerin önemini onları kaybetmeden önce bilmeliyiz.
     Programda, öğrenciler tarafından Çevre konulu tiyatro gösterisi yapıldı.
    
     Muhabir : Fethullah Yaman / Ayşe Yıldız
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber 5 Haziran Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER