5. Ali Fuad Başgil Hukuk Sempozyumu

5. Ali Fuad Başgil Hukuk Sempozyumu yapıldı


SAMSUN (A.A) - Çarşambada bu yıl 5incisi düzenlenen Ali Fuad Başgil Sempozyumu yapıldı.
     Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinde, "Değişik Perspektiflerden İfade Özgürlüğü" temasıyla gerçekleştirilen sempozyuma konuşmacı olarak İstanbul Şehir Üniversitesinden Prof. Dr. Ergun Özbudun ve Prof. Dr. Serap Yazıcı ile Yalova Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Kemal Şahin katıldı.
     Sempozyumun açılışında konuşan Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, emeği geçenlere minnettar olduklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.
     Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise her şehrin kendine göre bir değeri olduğunu vurgulayarak, "Ali Fuad Başgil, Çarşamba için önemli bir değerdir. Hukuk konusunda yaptığı çalışmalar da bunun örneğidir. Rahmetli hocamız, yaşantısını hak ve özgürlük mücadelesi ile geçirmiştir. Kendisinin adı da hak ve özgürlük mücadelesi için yaptığı çalışmalarla özdeşleşmiştir" dedi.
     Prof. Dr. Özbudun konuşmasında, sempozyumun konusunun iyi seçildiğini belirterek, şunları kaydetti:
     "Çünkü ifade özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Bir bakıma ifade özgürlüğü birçok başka hürriyetle ilişki halindedir. Pek çok hürriyetle ifade hürriyetini bağdaştırabiliriz. Dolayısıyla burada temel bir hürriyetten bahsediyoruz. İfade özgürlüğü de kendi içinde bazı temellere dayanıyor ve bunları bilerek buna göre hareket etmeliyiz."
     Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 5. Ali Fuad Başgil Hukuk Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER