561 yıllık tarihi cami restore ediliyor

561 yıllık tarihi cami restore ediliyor -Karabükün Eflani ilçesinde bulunan ve 1451 yılında Candaroğulları döneminde İsmail Bey tarafından yapılan Küre-i Hadid Camisi restore ediliyor -Karabük Valisi Küçük: -İlimizin en eski ya


KARABÜK (A.A) - Karabükün Eflani ilçesinde bulunan 561 yıllık Küre-i Hadid Camisi restore ediliyor.
     Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1451 yılında Candaroğulları döneminde İsmail Bey tarafından yapılan camiyi Eflani Kaymakamlığı yaptığı dönemde Demirli Köyün de keşfettiğini belirterek, Küre-i Hadid Camisinin restorasyonun en büyük hayali olduğunu söyledi.
     Caminin 1880 yılında dönemin Kastamonu Valisi tarafından onarıldığını ancak o günden sonra bakımsız kaldığını vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:
     Karabükün en eski camisinde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Bu tür eserler bizim tapu senetlerimizdir. Bu coğrafyada çok uzun senelerdir, asırlar boyu yaşadığımızın sembolüdür. Bu anlamda bizim için çok önemlidir. Bu yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Aslında muhteşem bir hazinenin üstünde oturuyoruz. Sadece yapmamız gereken o hazinenin üstündeki tozu silmek ve insanların beğenisine sunmak.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber 561 yıllık tarihi cami restore ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER