77 yıldır bıçak yapıyorlar

77 yıldır bıçak yapıyorlar -Tarsusta Binay ailesi 77 yıldır bıçakçılık geleneğini sürdürüyor


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde yaşayan Durmuş Binay, dedesinin 77 yıl önce başladığı mesleğini sürdürüyor.
     Dedesi merhum Mustafa Binayın 77 yıl önce başladığı bıçakçılık mesleğini, 86 yaşındaki babası Ali Binayın da sürdürdüğünü belirten Durmuş Binay, dede mesleğini sürdürmenin gururunu yaşadığını söyledi.
     77 yıldır bıçakçılık geleneğini yaşattıklarını belirten Binay, Bıçakçılık bizde dede mesleğidir. Babam hala işyerine gelip, bıçakçılık mesleğini sürdürüyor. Yaptığımız bıçakların tamamı el işi olup, bu bıçakları Tarsusun yanı sıra çevre il ve ilçelere gönderip, satıyoruz dedi.
     Yaklaşan kurban bayramı öncesi işlerinin açılmaya başladığını ifade eden Binay, bıçakları 1,5 lira, satırı ise 2 liraya bilediğini ifade etti.
     Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte bıçak bileme çarklarının da dönmeye başladığını, kurbanını daha rahat kesmek isteyenlerin soluğu bıçak satıcıları ve bileyicilerinde aldığını dile getiren Binay, şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımız Kurban Bayramı öncesinde bıçaklarını biletmeye başladılar. Son günlerde biletme işine büyük bir rağbet var. Bunun yanı sıra doğal olarak bıçak satışlarımız da arttı. Bıçaklarımızın fiyatları 10 ile 20 lira arasında değişiyor. Yeni bıçak almak isteyen müşterileri Çin malı bıçak almamaları konusunda uyarıyoruz. Çin malı bıçakların fiyatları ucuz olduğundan dolayı tercih edilmek isteniyor. Ancak bu bıçaklar çok kolay kırılabiliyor ve kurban kesiminde tehlikeye neden olabiliyor.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 77 yıldır bıçak yapıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER