9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü -Antalya Vali Yardımcısı Kurdoğlu: -Sigarayı insan hayatından silmek, arzu edilen, beklenilen bir davranıştır. Arzu edilen bu davranışı sağlayabilmek için ceza yağdırmaktan çok, eğitime ağırlı


ANTALYA (A.A) - Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, sigarayı insan hayatından silmenin, arzu edilen bir davranış olduğunu belirterek, Arzu edilen bu davranışı sağlayabilmek için ceza yağdırmaktan çok, eğitime ağırlık vermek lazım dedi.
     9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Antalya Kanser Erken Teşhisi, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) binasında tören düzenlendi. Törende konuşan Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, sağlığın Allahın insana bir emaneti olduğunu söyledi.
     Kurdoğlu, sağlıklı ve dinç yaşamanın topluma karşı görevlerin başında geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Sigara insanların sonradan edindiği ve hayatından silmek için çaba sarf ettiği kötü bir alışkanlık. Alışkanlıkları yok etmek kolay olmuyor. Sigarayı yok etmeye yönelik politikalar Türkiyenin hedeflerinden biri olmuştur. Sigaranın toplumdan ayrıştırılması ve kovulması için çaba sarf ediyoruz. Özellikle son 10 yılda sigaranın toplumdan ve çevreden ayıklanması için bilinçli, kültürlü aktif bir yaklaşım var. Sigarayı insan hayatından silmek, arzu edilen, beklenilen bir davranıştır. Arzu edilen bu davranışı sağlayabilmek için ceza yağdırmaktan çok eğitime ağırlık vermek lazım.
     Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir de, sigara kullanımının dünyada en önemli halk sağlığı problemlerinden olduğunu kaydetti. Özdemir, sigaranın insan sağlığını her konuda tehdit eden bir unsur olduğuna değinerek, Mutlaka mücadele etmemiz gereken bir sorun. Aktif ve pasif içicilik denen bir durum var. İkisiyle de mücadele etmek zorundayız. Sigara dumanı dünyada kanserin önlenebilir ve korunabilir sebebidir. Kanserlerin yüzde 30unda etken olarak görülüyor. Özellikle akciğer kanserinde sigara kullanımı yüzde 70 oranında etkinlik gösteriyor dedi.
     Organizasyonun ardından yıllarca sigara içtikten sonra bırakmış olan vatandaşlara plaket verildi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER