AA Erzurum Bölge Müdürü Konuktan, ATASEMe

AA Erzurum Bölge Müdürü Konuktan, ATASEMe ziyaret


ERZURUM (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Erzurum Bölge Müdürü Emine Konuk, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) Müdürü Prof. Dr. Abdulkadir Çiltaşı ziyaret etti.
     Çiltaş ile bir süre sohbet eden Konuk, ajansın çalışmaları hakkında bilgi vererek, AAnın son yıllarda büyük bir atılım içinde olduğunu söyledi.
     Ajansın 5 dilde yayın yaptığını anlatan Konuk, "Bizim işimiz habercilik. Iğdır, Ağrı, Ardahan ve Kars illerimiz de Erzurum Bölge Müdürlüğüne bağlı" dedi.
     Prof. Dr. Çiltaş da yeni dernekleşen bir kurumlarının olduğunu belirterek, bunun amacının Türkiyedeki bütün sürekli eğitim merkezlerini bir çatı altında toplayarak problemlere ortak akıl yürütmek olduğunu söyledi.
     Milli Eğitim Bakanlığının birtakım çalışmalarının olduğunu ifade eden Çiltaş, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün kurulduğunu ve her ilde de bunların müdürlüklerinin oluşturulduğunu vurguladı.
     Sürekli eğitim merkezleri olarak konunun ortasında olduklarını ifade eden Çiltaş, "Üniversiteler olarak en iyi insan kaynaklarına sahibiz. Dolasıyla bu oluşumla birlikte hareket etmek durumundayız. Bu yüzden de hem Türkiyedeki bu oluşuma ayak uydurmak hem de tüm dünyada gelişen teknolojilere, eğitim metotlarına yetişmek zorundayız. Bunda da en önemlisi şu, tüm dünyada artık modüler eğitim konuşuluyor" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber AA Erzurum Bölge Müdürü Konuktan, ATASEMe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER