Adanada 6 taraftar hakkında adli işlem

Adanada 6 taraftar hakkında adli işlem yapıldı -Adanaspor-Çaykur Rizespor, Adana Demirspor-Adanaspor maçlarında toplam 6 taraftara çirkin tezahürat, taşlamak ve taşkınlık çıkarmak suçlarından adli işlem yapıldığı bildirildi


ADANA (A.A) - PTT 1. Ligde oynanan Adanaspor-Çaykur Rizespor, Adana Demirspor-Adanaspor maçlarında toplam 6 taraftara çirkin tezahürat, taşlamak ve taşkınlık çıkarmak suçlarından adli işlem yapıldığı bildirildi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 10 Kasım tarihinde Adanaspor-Çaykur Rizespor arasında oynanan maç öncesi ve sonrasında alınan etkin güvenlik önlemleri sayesinde olası hadiseler engellenerek, müsabakanın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının sağlandığı belirtildi.
     Karşılaşmada 4 kişiye, rakip takım oyuncularına ve hakeme karşı kötü ve çirkin tezahürat yapmaktan dolayı 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde adli işlem yapıldığı kaydedildi.
     Karşılaşma öncesinde alınan etkin önlemler ve aramalar neticesinde çok sayıda yanıcı, yakıcı, ezici, yaralayıcı madde ve alet ele geçirilirken, stadyuma giriş turnikelerinde yapılan alkol muayenesinde ise 27 kişinin alkollü olduğunun tespit edildiği ifade edildi.
     Bu arada kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu 7 Ekimde oynanan Adana Demirspor-Adanaspor maçında bir kişiye rakip takım taraftarlarını taşlamaktan ve spor alanları ve çevresinde taşkınlık çıkarmaktan, bir kişiye de rakip takım taraftarlarına karşı kötü ve çirkin tezahürat yapmaktan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde adli işlem yapıldığı kaydedildi.
     Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:
     Adana Emniyet Müdürlüğü olarak bütün amacımız, taraftar, yönetici, sporcu ve takımlarımızın desteği ile sportif faaliyetlerin bütün unsurlarının duyarlı hale getirilmesi, müsabakaların ailece izlenebilecek bir ortamda gerçekleşmesi, centilmenlik ve fair-play konusunda Türkiyeye örnek olacak bir ortamın oluşmasına katkı sunmaktır. İlimizdeki bütün spor müsabakalarının, Adanamıza yakışır bir şekilde, fair-play çerçevesinde yapılabilmesi amacıyla gerekli her türlü önlem alınmaya devam edilecektir. Bu çalışmalarımızda destekleriyle her zaman bize güç veren Adanalı Vatandaşlarımız, en büyük motivasyon kaynağımız olacaklardır.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada 6 taraftar hakkında adli işlem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER