Adanadan Afrikaya acil sağlık ekibi

Adanadan Afrikaya acil sağlık ekibi -SAMEDER tarafından Orta Afrika Cumhuriyetine 5 kişilik gönüllü acil sağlık ekibi gönderildi


ADANA (A.A) - Güneydoğu Anadolu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) üyesi Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından dünyanın en fakir ülkelerinden biri olarak bilinen Orta Afrika Cumhuriyetine 5 kişilik gönüllü acil sağlık ekibi gönderildi.
     Dernek Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Önder Önem, yaptığı açıklamada, Orta Afrika Cumhuriyetinde yaşanan sıkıntıları bir nebze hafifletebilmek ve orada yaşayan insanların dertlerine derman olabilmek amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
     Önem, bu amaçla yola çıkan gönüllü ekibin, tüm masraflarının Kimse Yok Mu Derneği tarafından karşılandığını bildirdi.
     Orta Afrika Cumhuriyetinde doktor ve sağlık personelinin yetersiz olması nedeniyle ülkenin cumhurbaşkanının daveti üzerine bu ülkeye ekip gönderdiklerini ifade eden Önem, ekibin Afrikaya gidebilmek için yıllık izinlerini kullandığını kaydetti.
     Gönüllü ekip üyeleri, sağlık taraması ve ameliyat yapmak için kullanacakları tıbbı ve cerrahi yardım malzemeleriyle, aileleri ve Adana SAMEDER Genel Sekreteri Ahmet Yılmaz tarafından uğurlandı.
    
     Muhabir: Ayşe Humeyra Atılgan / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanadan Afrikaya acil sağlık ekibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER