Adıyaman SGK Müdürü Tekin:

Adıyaman SGK Müdürü Tekin: Yeşil Kartlı sayısında 1 yılda 87 bin düşüş yaşandı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Kasım Tekin, yeşil kartlı sayısında bir yılda 87 bin düşüş yaşandığını belirtti.
     Tekin, yaptığı açıklamada, etkin denetimler sonucunda ve halkın refah seviyesinin yükselmesiyle birlikte yeşil kartlı sayısında önemli bir düşüş yaşandığını ifade etti.
     Sigortalı sayısında da önemli artışlar olduğunu vurgulayan Tekin, şu bilgileri verdi:
     1 yıllık oranlara baktığımızda ilimizde önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Özellikle yeşil kart sayısında önemli bir düşüş meydana gelmiştir. 1 yıllık rakamlara baktığımızda 2011 yılında 240 bin 752 olan yeşil kart sayısı, bu yıl 153 bin 124e düşmüştür. Aradaki rakam ise 87 bin 628 olarak kayıtlara geçmiştir. Yine sigortalı çalışan sayısına baktığımızda 2011 yılında 39 bin 420 kişi varken, 2012 yılında 42 bin 548 olmuştur. Aradaki farka baktığımızda sigortalı çalışan sayısı 3 bin 128 kişi artmıştır. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini bu şekilde almaya devam ediyoruz.
     Yeni Teşvik sisteminin yürürlüğe girdiğini de hatırlatan Tekin, önümüzdeki aylarda sigortalı çalışan sayısında önemli artışların meydana geleceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Adıyaman SGK Müdürü Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER