Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Telli:

Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Telli: -Ölümlü ve yaralamalı kazalar içerisinde motosikletlerin karıştığı kaza oranı yüzde 36dır


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, Adıyamanda ölümlü ve yaralamalı kazalar içerisinde motosikletlerin karıştığı kaza oranının yüzde 36 olduğunu söyledi.
     Telli, Adıyaman Yedi Emin Oto Parkında motosiklet denetimleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, motosikletlerin önemli bir ulaşım aracı olduğunu ifade etti.
     Motosikletlerin kara yolu trafiğinde kullanımı, yakıt tasarrufu, park etme kolaylığı ve işletme giderlerinin düşük olması bakımından, özellikle toplumun gelir düzeyi düşük kesimi tarafından tercih edildiğini belirten Telli, havaların ısınması ile birlikte kara yolu üzerinde motosiklet kullanımında önemli bir oranda artış olduğunu ifade etti.
     Son 3 yıllık motosiklet denetim faaliyetleri hakkında bilgi veren Telli, Yaralamalı trafik kazalarına azaltmaya yönelik ilimiz sorumluluk bölgesi dahilinde son üç sene içerisinde yapılan trafik denetimlerinde 14 bin 571 motosiklet kontrol edilmiş, 5 bin 147 adet motosiklet sürücüsüne toplam 634 bin 390 TL trafik idari para cezası uygulanmış, bin 126 motosiklet trafiğe çıkmaya elverişli olmadığından dolayı trafikten men edilmiştir. Ayrıca, sürücü belgesiz ve yeterli sürücü belgesi olmadan motosiklet kullanan, toplam bin 80 sürücü, Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştirdedi.
     2012 yılının ilk 4 aylık motosiklet denetim faaliyetlerini de açıklayan Telli, bu süreçte 391 motosikletin kontrol edildiğini, 435 adet motosiklet sürücüsüne toplam 76 bin 380 TL trafik idari para cezası uygulandığını ve trafiğe çıkmaya elverişli olmadığından 160 motosiklet trafikten men edildiğini dile getirdi.
     (FUR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Telli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER