Ahilik Haftası kutlamaları

Ahilik Haftası kutlamaları


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Ahi Evran-ı Velinin, Ahilik teşkilatını akıl, ahlak, bilim ve çalışma prensipleri üzerine oturtarak, sevgi, kardeşlik ve karşılıklı dayanışma kuralları içerisinde yoğurup, Türk milletine has bir kültür hazinesi haline getirdiğini belirtti.
     Vali Savaş, 17-21 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ahi Evran-ı Velinin Türk esnaf ve sanatkarlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin, günümüzde de yaşatılmasının hem ekonomik gelişme açısından, hem de demokrasinin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.
     Ahilik kültür ve felsefesinde, toplumun refahı ve sosyal sorumluluğun önemli ve öncelikli bir ilke olarak kabul edildiğini ifade eden Savaş, şunları anlattı:
     Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında kanunların yaptırımlarıyla uygulamaya ve hakim kılmaya çalıştıkları bu değerler, 13. yüzyılda Anadoluda Türkler tarafından Ahilerin vizyonu olarak uygulanmış ve böylece diğer ülkelere yüzyıllardan beri örnek olmuştur. Toplumumuzda önemli bir yer teşkil eden ve ürettikleri hizmetlerle tüm topluma yarar sağlayan esnaf ve sanatkarımız, Ahi Evran-ı Veli tarafından toplumumuza yerleştirilen ilkelerle hizmetlerini sürdürmektedir.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Ahilik Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER