Ahlatta kömür yardımları başladı

Ahlatta kömür yardımları başladı


BİTLİS (A.A) - Ahlat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), bu yıl başlattığı uygulamayla dağıttığı kömürleri, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim ediyor.
     Kaymakam Osman Dölekin talimatı ile başlatılan çalışma kapsamında, Somadan Tatvana trenle gelen yardım kömürleri, ihaleyi kazanan nakliyat şirketi tarafından Ahlata getirilerek, vakıf memurlarının gözetiminde köy köy, mahalle mahalle dolaşılarak tespit edilen ailelerin evlerine dağıtılıyor.
     Kaymakamı Dölek, imkanlar dahilinde yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmaya çalıştıklarını, vatandaşların kuyruklarda beklemelerini arzu etmediklerinden, kömürü evlere teslim ettiklerini söyledi.
     Dölek, şöyle konuştu:
     Daha önce dağıtılan Şırnak kömürü hava kirliliğine neden olduğu için bunun kullanımı yasaklandı. Bu sene Soma kömürü dağıtımı yapılıyor. İlçe için bin 600 ton kömür talebinde bulunduk. Somadan trenle Tatvana gelen kömürler ihaleyi alan nakliyat firması tarafından Ahlata getiriliyor ve vakıf memurlarının gözetiminde ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Her aileye 1 ton kömür dağıtılıyor. Köylerde kömür dağıtımı tamamlandı. Şu an ilçe merkezinde dağıtımlar sürüyor.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatta kömür yardımları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER