AK Parti, muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi

AK Parti, muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi


VAN (A.A) - AK Parti Van İl Teşkilatı, köy muhtarlarına yönelik bir istişare toplantısı düzenledi.
     Bir otelde yapılan toplantıda konuşan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, devletin artık istihdam alanı oluşturamayacağını söyledi.
     Kayatürk, şöyle konuştu:
     Artık başımızın çaresine bakmamız lazım. Allahın izniyle biz başımızın çaresine bakabiliriz. Bunu başardığımızda istihdam konusunda devlete kimseye ihtiyaç duymayacak. Allah buraya çok güzellikler vermiş. Su, coğrafi güzellik, güneş vermiş ve her mevsimden faydalanmayı nasip etmiş. Birbirimize katkı sunduktan sonra başaramayacağımız iş yoktur. Biz halkımızın sorunlarını çözmek zorundayız. Muhtarlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyeleri olarak bizler tembellik yaparsak, o zaman bürokratlarımız ve idarecilerimiz bizden daha çok tembellik yapar. Buna emin olun. Vanı hak ettiği yere getirmemiz için çok çaba göstermeliyiz.
     AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, Vanın Büyükşehir olmasından dolayı yapılacak değişiklikler hakkında bilgiler verdi.
     Bilici, Bildiğimiz gibi ilk seçimde Van büyük şehir oluyor. Beldeler kalkıyor, köyler mahalle oluyor. Dolayısıyla Vanda 8 beldemiz var. İlk yerel seçimlerde bu beldeler kalkacak ve mahalle olacak. Büyükşehir olmamız durumda genel bütçeden bize yüzde 4,5 pay düşerken, bundan sonra ise bu oran yüze 6a yükselecek. Köyler geçiş süresince, yani 5 yıl boyunca vergilerden muaf tutulacak diye konuştu.
     AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ise, muhtarların sorunlarını dinlemek ve çözüme kavuşturmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber AK Parti, muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER