AK Parti Konya Milletvekili Yerlikayadan diyaliz

AK Parti Konya Milletvekili Yerlikayadan diyaliz hastalarına ziyaret


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, özel bir diyaliz merkezinde tedavi gören diyaliz hastalarını ziyaret etti.
     Diyaliz merkezi sorumlu hekimi Dr. Mustafa Başgümüşten çalışmalar ve hastalar hakkında bilgi alan Yerlikaya, daha sonra merkezde tedavi gören hastaları tek tek ziyaret edip, onlarla sohbet etti.
     Yerlikaya, ziyaretin sonunda yaptığı açıklamada, organ bağışının önemine değindi.
     Verilere göre; Avrupada organ nakillerinin yüzde 80inin kadavradan, yüzde 20sinin canlı donörlerden olduğunu ifade eden Yerlikaya, Türkiyede ise yüzde 75inin canlı donörlerden, yüzde 25inin kadavralardan yapılmakta olduğunu söyledi.
     Yerlikaya, Günümüzde insandan insana birçok organın nakli yapılabilmekte, böylelikle organ eksikliği olan insanların hayatlarını sürdürmeleri kolaylaştırılmaktadır dedi.
     Organ bağışı ile hayatı kurtulacak ve kolaylaşacak insanların sayısının oldukça fazla olduğunu dile getiren Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Sadece böbrek nakli bekleyen hasta sayısının 18 bin civarında olduğu belirtilmektedir. Buna karışlık bağış sayısı son derece düşüktür. Bir organ bağışlamak bir insanın hayatını kurtarabilir. Bizim inancımıza göre bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibidir. Bağış sayısının artması için herkes elinden geldiğince katkıda bulunmalıdır.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Yerlikayadan diyaliz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER