AKÜ Konvervatuvarının binası hizmete girdi

AKÜ Konvervatuvarının binası hizmete girdi -Açılış resitalinde, dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkına, Maja Ackar piyano ile eşlik etti


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Konservatuvarının hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende, dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın ve piyanist Maja Ackar tarafından resital sunuldu.
     AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesindeki konservatuvar binasının hizmete girmesi dolayısıyla AKÜ Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneğinin katkılarıyla Aşkın ve Ackarın sahne aldığı resital yapıldı.
     Aşkına, Ackarın piyano ile eşlik ettiği resitalde, Sarı Gelin, İstanbulda Boğaziçi, Avdo Smailovic Romantik Parça, Cesar Franck Keman ve Piyano için Sonat, Milan Prebanda Solo piyano için Largo ve Play, Sarasate İki İspanyol Dansı: Malagueana ve Habanera, Sarasate Karmen Fantezisi Op. 25 eserleri, iki bölümde seslendirildi.
     Konserin ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından Aşkın ve Ackara birer teşekkür belgesiyle çiçek hediye edildi.
     Konseri, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Çonkar ve Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren ile öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler izledi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber AKÜ Konvervatuvarının binası hizmete girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER