AKUT Marmaris Ekibinden deprem eğitim semineri

AKUT Marmaris Ekibinden deprem eğitim semineri


MUĞLA (A.A) - Araka Kurtarma Derneği AKUT Marmaris Ekibi Seminer Birimi tarafından, dağcılık kulübü üyelerine deprem bilinçlendirme eğitim semineri verildi.
     Uzunyalıdaki bir restoranda düzenlenen ve Zirve Dağcılık Kulübü Marmaris Şubesi üyelerinin katıldığı seminerde, AKUT Marmaris ekibi gönüllülerinden Kayahan Tören, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konularında bilgi aktardı.
     Vatandaşların, yaşadıkları binaların inşaat standartlarına uygun yapılıp yapılmadığını kontrol etmesi gerektiğini belirten Tören, ailelerin deprem planı hazırlaması gerektiğini söyledi.
     Tören, deprem sırasında kanepe gibi çökmeye dayanıklı eşyaların yanına cenin pozisyonunda yatılarak, o eşyanın bir elle tutulması gerektiğini anlattı. Tören, deprem çantası hazırlanarak evden çıkarken göze çarpacak bir yere konulması önerisine bulundu.
     Seminerde AKUT hakkında bilgi veren Tören, derneklerinin şu ana kadar yurt için ve yurt dışında bin 91 operasyon yaptığını, bin 448 kişiyi kurtardığını kaydetti.
     AKUTun Türkiye genelinde 31 operasyon ekibinin bulunduğunu anlatan Tören, bu ekiplerden üçünün Muğlanın Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde olduğunu dile getirdi.
     Seminer birimi olarak özellikle deprem konusunda eğitim çalışmaları yürüttüklerini belirten Tören, şu ana kadar 2 bin 900 öğrenciye eğitim verdiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AKUT Marmaris Ekibinden deprem eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER