Anadolu Filarmoni Orkestrası Assosta konser verecek

Anadolu Filarmoni Orkestrası Assosta konser verecek


ÇANAKKALE (A.A) - Anadolu Filarmoni Orkestrası, Ayvacık sınırları içinde yer alan Assos Antik Kentinde konser verecek.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne bağlı İzmirdeki sanat birimlerince düzenlenen Egedeki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali adı altında birçok antik kente gerçekleştirilen festival kapsamında, Anadolu Filarmoni Orkestrası, Assos Antik Kentinde 1 Eylülde sahne alacak.
     Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, bölgenin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, Ayvacık, Marmara ve Ege bölgelerinin birleştiği nokta. Tarihe bakıldığında Ayvacık, Kaz Dağları, Behramkale, yöresel el halıları gibi çeşitli kültürlerin anlatımının yanı sıra ticaretin de merkeziydi. Behramkale köyündeki antik liman dönemin önemli ticaret ve ihracat limanlarından biriydi. Birçok kültürün izini burada görmek dolayısıyla mümkündür dedi.
     Anadolu Filarmoni Orkestrasının Anadolu müziği ile klasik müziği birleştirip sentez oluşturduğunu dile getiren Şahin, Ayvacık Belediyesi olarak organizasyona imkanlarımız doğrultusunda destek veriyoruz. Bölgemizde bu tür organizasyonların gerçekleştirilmesini, kültürümüzün tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması hususunda önemli buluyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Anadolu Filarmoni Orkestrası Assosta konser verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER