Arap gazetecilerden Vali Harputa ziyaret

Arap gazetecilerden Vali Harputa ziyaret -Suudi Arabistan Kraliyet Fotoğrafçısı Engawi: -Özellikle bugünlerde Türkiyeyi dünya siyasetinde güçlü bir ülke olarak bilmekteyiz


BURSA (A.A) - Suudi Arabistan Kraliyet Fotoğrafçısı ve Medya Fotoğrafçılar Temsilcisi Esa Engawi, Özellikle bugünlerde Türkiyeyi dünya siyasetinde güçlü bir ülke olarak bilmekteyiz dedi.
     Suudi Arabistanlı sekiz gazeteci, Bursa Valisi Şahabettin Harputu ziyaret etti. Suudi Arabistan Kraliyet Fotoğrafçısı Engawi, ziyarette, Türkiyeyi bir İslam ülkesi olarak bildiklerini, yabancılık çekmeden Bursayı görmek için geldiklerini söyledi.
     Türkiyeye özlem duydukları bir vatan olarak gördüklerini belirten Engawi, Özellikle bugünlerde Türkiyeyi dünya siyasetinde güçlü bir ülke olarak bilmekteyiz. Hükümet ve halkın büyük gayretleri takdire şayandır. Biz, bu durumun tarihten beri zaten böyle olduğuna kaniyiz diye konuştu.
     Harput da çok önemli gazetecilerin Bursada olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bildiğiniz gibi 2013, Bursa Arap turizminin ana destinasyonu. Kendileri bizim kardeşlerimiz. Özellikle Bursaya büyük muhabbetleri olduğunu biliyorum. Burada kaldıkları süre içerisinde Bursayı daha yakından tanıma ve Bursayla kardeş Suud devlet arasındaki bağları her yönden daha çok kuvvetlenmesine katkıda bulunmak, Bursanın daha iyi tanınmasına vesile olmak ve böylece güçlü bir iş birliğinin ortak zeminini hazırlamak için buradalar. Ayrıca 2013ün Arap alemi için Bursa ana turizmde destinasyonu olması, bu projenin bütün Arap aleminde daha iyi tanınması, daha iyi duyurulması ve anlatılması bakımından da bu ziyaretin çok önemsiyorum.
     Harput, Arap gazetecilerin birkaç gün Bursanın tarihi mekanlarını gezeceklerini, doğal güzelliklerini ve zenginliklerini yakından görerek tanıma imkanı bulacaklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından Arap gazeteciler adına Salih Yıldırım, Harputa İznik Çinisi ile yapılmış Mescid-i Nebevi maketi hediye etti.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Arap gazetecilerden Vali Harputa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER