Av yasağı 1 Nisanda başlıyor

Av yasağı 1 Nisanda başlıyor


SAMSUN (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, iç sularda su ürünleri av yasağının 1 Nisanda başlayacağını söyledi.
     Güven, yaptığı açıklamada, 1 Nisandan itibaren Samsun ili sınırları dahilinde tüm iç sularda sazan, kadife, şiraz, yayın, tatlı su kefalinin 1 Temmuz 2013 tarihine kadar avlanmasının yasaklandığını duyurdu.
     Güven, şunları kaydetti:
     18 Ağustos 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Deniz ve İç Sularda Ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ gereği 1 Nisan tarihinden itibaren tüm iç sularda sazan, kadife, şiraz, yayın, tatlı su kefalinin avcılığı 1 Temmuza kadar yasaklanmıştır. Kurbağa istihsali ise 31 Mayısta sona erecektir. 1 Ocakta başlayan turna av yasağı 31 Martta, 15 Martta başlayan tatlı su levreği avcılığı ise 1 Mayısta, 1 Martta başlayan sülük avcılığı ise 30 Haziranda, su bitkileri kamış ve saz kesimi ise 31 Temmuzda sona erecektir. Yasak dönemde iç sularda avcılıkta kullanılan balıkçı tekneleri karaya çekilmek zorundadır. İlimiz sınırlarındaki avlak sahalarında av yasakları dönemi boyunca amatör balık avcılığı yasaktır.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Av yasağı 1 Nisanda başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER