Aydında hayvan severlerden veteriner hekim şikayeti

Aydında hayvan severlerden veteriner hekim şikayeti


AYDIN (A.A) - Aydın Hayvan Dostları Derneği, Aydın Belediyesine bağlı havyan barınağı ile mezbahada aynı veteriner hekimin görev yaptığı iddiasıyla Aydın Valiliğine şikayette bulundu.
     Aydın Hayvan Dostları Derneği Başkanı Fırat Sert, yaptığı yazılı açıklamada, Aydın Belediyesi barınağında görevli veteriner hekimin, aynı zamanda mezbahada hekimlik yaptığını belirtti.
     Mezbahada görevli veteriner hekimin, hijyenik koşullara sahip olmayan barınağa girişinin engellenmesi gerektiğini savunan Sert, şunları kaydetti:
     Daha önce Tarım Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğüne yapılan bir başvuruda, mezbahada görevli olan veteriner hekimin bir barınakta çalışıp çalışamayacağı sorulmuş, veteriner hekimin sadece mezbahada görevlendirilmesi gerektiği yanıtı alınmıştır. Yani mezbaha veteriner hekiminin barınakta çalıştırılması yasalara aykırı, toplum sağlığı açısından da sakıncalıdır. Mezbaha veteriner hekimini barınakta da çalıştırarak yasayı açıkça ihlal eden belediye hakkında soruşturma açılması ve bu durumun önlenmesi gerekmektedir.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydında hayvan severlerden veteriner hekim şikayeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER