Bal paketleme tesisi, bal olmayınca 2

Bal paketleme tesisi, bal olmayınca 2 aydır çalışamıyor


ARDAHAN (A.A) - Ardahanda faaliyete başlayan bal paketleme tesisi, bal olamayınca 2 aydır çalıştırılamıyor.
     Ardahan ili Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 480 bin liraya kurulan bal paketleme tesisinin 2 ay önce faaliyete girdiğini belirtti. Günde bir ton bal işleyebilecek tesisin yeterli derecede bal olmamasından dolayı çalışamadığını ifade eden Evliyaoğlu, tesisin 1 yıl sonra bal veriminin iyi olmasıyla çalışabileceğini ifade etti.
     Bu yıl Ardahanda 47 bin kovandan beklenen 800 ton bal yerine, 80 ton balın ancak elde edilebildiğini belirten Evliyaoğlu, Ardahanda böyle bir tesis ilk kez kuruldu. Ancak bal olmayınca çalıştıramadık. Duamız önümüzdeki yıl bal olsun ve tesisimiz çalışsın. Bal olmayınca tesiste çalışamıyor dedi.
     Evliyaoğlu, Ardahan Valiliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ardahan Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Kafkas Arısı Üretim ve Eğitim Gen Merkezi Müdürlüğü ve Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından ortaklaşa kurulan tesisle, daha güvenilir balın piyasaya sürülmesinin hedeflendiğini söyledi.
     Evliyaoğlu, Burada amacımız, Ardahanlı vatandaşımızın balını bu tesiste cüzi bir fiyatla, bir paketlemesi ortalama 1,5 liraya mal edecek şekilde paketleyebilecek ve bu şekilde piyasaya sürebilecek dedi.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Bal paketleme tesisi, bal olmayınca 2 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER