Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Konyada

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Konyada -Mevlana sadece Konyanın değil, Türkiyenin, İslam aleminin, hatta bütün insanlığın önemli bir hazinesidir (İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejadın Konyaya yapması planlanan ziyaretin iptali) Say


KONYA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejadın Konyaya yapması planlanan ziyaretin iptaline ilişkin, Sayın Cumhurbaşkanı programını, kendine göre bir gerekçesi vardır mutlaka, iptal etmiştir. İleride başka ziyaretler yapılabilir dedi.
     Bozdağ, Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerine katılmak üzere geldiği Konyada, Mevlana Müzesini ziyaret etti.
     Burada gazetecilere açıklama yapan Bozdağ, bugün Mevlana Hazretlerinin 739. Vuslat Yıl Dönümü olduğunu hatırlattı.
     Mevlana sadece Konyanın değil, Türkiyenin, İslam aleminin, hatta bütün insanlığın önemli bir hazinesidir diyen Bozdağ, bugün Konyada bu hazineden istifade etmek üzere gelmiş pek çok insanı gördüğünü ve bu durumdan memnun olduğunu kaydetti.
     Bütün Müslümanları ve bütün insanları Mevlananın çağrısına uymaya, sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle, birlik ve güzellikle, birlikte ve mutlu olmaya çağıran Bozdağ, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejadın Konyaya yapması planlanan ziyaretin iptaliyle ilgili bir soruya da, Sayın Cumhurbaşkanı programını, kendine göre bir gerekçesi vardır mutlaka, iptal etmiştir. İleride başka ziyaretler yapılabilir diye cevap verdi.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık / Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER