Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Banvit: 95 - Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi: 81 Salon: Kara Ali Acar Hakemler: Emin Moğulkoç, Turgut Işık, Osman Sinan Üşgüder Banvit: Şafak 7, Davis 20, Mejia 4, Simmons 14, Stimac 11, Dusan , İz


BALIKESİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde Banvit, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyeyi 95-81 yendi.
     Karşılaşmaya ev sahibi ekip hızlı başladı ve Stimac, Simmons ve Şafak ile bulduğu sayılarla 8-0lık üstünlük yakaladı. Potasında kolay sayılara izin vermeyen Banvit, 5.dakikayı da 14-4 üstün geçti. Bu dakikadan sonra Mutlu, Mesut ve Swann ile üst üste üçlükler bulan konuk ekip pota altında da Dorseyin etkili oyunuyla farkı 2 sayıya (19-17) kadar indirse de ilk çeyrek 27-22 ev sahibi Banvitin üstünlüğünde geçildi.
     İkinci periyoda hızlı başlayan taraf konuk ekip oldu. Dorsey ve Swann ile bulduğu sayılarla 8-0lık seri yakalayan Gaziantep ekibi, 12. dakikada 27-30 öne geçti. İlk yarı 54-52 Banvit üstünlüğüyle tamamlandı.
     İkinci yarıya etkili başlayan Banvit, Şafak ve Davis ikilisiyle bulduğu sayılarla 25. dakikayı 64-55 önde geçti. Bu dakikadan sonra iki takımdan da karşılıklı basketler geldi ve 3. periyodu Banvit 78-68 önde kapattı.
     Final periyodunda İzzet Türkyılmazın sayılarıyla farkı daha da arttıran Banvit, son 5 dakikaya 15 sayılık farkla 87-72 önde girdi. Banvit kalan dakikalarda farkın kapanmasına izin vermedi ve karşılaşmadan 95-81 galip ayrıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Halil İbrahim Başer / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER