Bigada, Temiz bir Aşağıdemirci için atık

Bigada, Temiz bir Aşağıdemirci için atık yağları topluyoruz kampanyası


ÇANAKKALE (A.A) - Biganın Aşağıdemirci köyündeki köylüler, evsel atık yağ toplama kampanyası başlattı.
     Köylüler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Temiz bir Aşağıdemirci için atık yağları topluyoruz kampanyası çerçevesinde toprağa ve suya zarar vermemesi için evsel atık yağları topluyor.
     Köy muhtarı Alaattin Akçal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atık yağların toprak ve suya karışmasını, zarar vermesini önlemek için böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi.
     Kampanya kapsamında evlere 5 litrelik plastik bidon dağıttıklarını ve köylüleri kampanya konusunda bilgilendirdiklerini ifade eden Akçal, şöyle dedi:
     Kampanyada görev alan Ali Akaydın, Gamze Özdem ve Büşra Demirhan, belli periyotlarda hanelere dağıtılan bidonların içerisine toplanan atık evsel yağları toplayacak. Daha sonra da bunların cami avlusuna konulan 50 litrelik bidonda toplanmasını sağlayacak. Toplanan atık yağlar, belediyenin atık yağ toplama merkezine götürülerek, teslim edilecek. Bu sayede lavabolara döktüğümüz yağlar, köyümüz kanalizasyonun bağlı olduğu deremizin ve yer altı sularının kirlenmesini engelleyecek. Dere suyundan sulanan sebze ve meyveleri yiyerek, tekrar bizlere dönen zararları bilimsel olarak kanıtlanmış maddelerden korumuş olacağız. Köyümüzü ve çevremizi temiz tutmuş, gelecek nesillere temiz bir Aşağıdemirci bırakmış olacağız.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bigada, Temiz bir Aşağıdemirci için atık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER