Bisiklet yolu için pedallar çevirdiler

Bisiklet yolu için pedallar çevirdiler


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Serkan Berber ve Araştırma Görevlisi Müge Akyıldız ile beraberindekiler, güvenli bisiklet yolu için pedal çevirdi.
     AÜ Yunus Emre Yerleşkesi Cumhuriyet Kapısı önünde toplanan grup adına açıklama yapan Berber, Yunus Emre Yerleşkesinden İki Eylül Yerleşkesine bisiklet yolu yapılması istediklerini söyledi.
     Çevre yolunun mevcut yapısının araçlar ve bisiklet trafiği açısından ciddi riskler içerdiğini savunan Berber, güvenli bisiklet yolunun yapılması için sosyal paylaşım sitesi Facebookta "Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsüne Bisiklet ile Gitmek İsteyenler" isimli grup kurduklarını ve 700 üyeye sahip olduklarını kaydetti.
     Bisikletliler Derneği Eskişehir Temsilcisi Sedat Ümre de bisiklet yolu yapılması için kendilerinin de çalışmalarının olduğunu anlattı.
     Grup açıklamanın ardından Yunus Emre Yerleşkesi önünden başlayıp Aytaç Caddesi, Seylap Caddesi ve Gazi Yakup Satar Caddesini takip ederek İki Eylül Yerleşkesine ulaştı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bisiklet yolu için pedallar çevirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER