British Museumdaki Halikarnas Mozolesi parçalarının Bodruma

British Museumdaki Halikarnas Mozolesi parçalarının Bodruma getirilmesi -Avukat ve film yapımcısı Remzi Kazmaz, Bodrum Belediye Başkanı Kocadondan, British Museumda bulunan parçaların Bodruma getirilmesi için destek istedi (Fotoğ


MUĞLA (A.A) - Avukat ve film yapımcısı Remzi Kazmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadondan, Osmanlı döneminde İngiltereye gönderilen ve halen British Museumda sergilenen Halikarnas Mozolesinin parçalarının ana vatanına dönmesi için yapılacak çalışmalara destek vermesini istedi.
     Remzi Kazmaz, Bodrum Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında bazı parçaları British Museumda bulunan Halikarnas Mozolesinin dünyanın 7 harikasından birisi olduğuna dikkati çekti. Parçaların Osmanlı döneminde İngiltereye gönderildiğini anlatan Kazmaz, bu parçaların geri getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
     Toplantıya katılan Belediye Başkanı Mehmet Kocadondan, mozole parçalarının ana vatanına dönmesi için yapılacak çalışmalarda destek isteyen Kazmaz, Sivil toplum örgütleri olarak bir çalışma başlattık. Bakanlık bu konuyla ilgili bize söz verdi. Bodrum Belediye Başkanı olarak sizden de gerekli desteği istiyorum dedi.
     Bodrum Belediye Başkanı Kocadon da, mozolenin geri alınmasına imza atanlardan birisinin de kendisi olduğunu ifade etti. Dünyanın 7 harikasından birisinin Bodrumda olmasından dolayı şanslı olduklarını vurgulayan Kocadon, Biz mozoleyi yeterince ne tanıtabildik ne de bundan faydalanabiliyoruz. Çünkü mozoleyi anıt mezar olarak düşünüyoruz. Ama öyle değildir. Mozole bu topraklarda yaşayan aşkın, gücün ve sadakatin bir simgesidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber British Museumdaki Halikarnas Mozolesi parçalarının Bodruma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER